حجت الاسلام بهشتی، مدیر مدرسه علمیه امام محمد باقر (ع) پارس آباد، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اردبیل، به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت دکتر مفتح و با اشاره به روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: وحدت حوزه و دانشگاه در واقع بستر وحدت علم و دین است. براساس شاخصهایی که امامین انقلاب در بیاناتشان وجود دارد، سرنوشت کشور بعد از انقلاب به دست حوزهها و دانشگاهها قرار گرفته است و این دو نهاد عظیم فرهنگی و علمی باید متوجه رسالت خود در اداره کشور باشند و توجه ویژهای به همکاری مشترک و معنای واقعی وحدت بین حوزه و دانشگاه داشته باشند چون رسالتی که برعهده این دو نهاد فرهنگی و علمی قرار داده شده رسالت بسیار بزرگی است.
حجت الاسلام بهشتی اظهار کرد: اداره کشور بعد از انقلاب در واقع با توجه به بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری برعهده حوزه و دانشگاه است. امام خمینی(ره) میفرمودند که این دو نهاد به عنوان دوبال برای پرواز کشور هستند. راهبرد اساسی امام خمینی(ره) برای پیشبرد انقلاب اسلامی و برای تقویت استحکام درونی کشور بعداز انقلاب وحدت حوزه و دانشگاه بود.
وی افزود: وحدت حوزه و دانشگاه را امام به عنوان کلید اساسی پیشبرد اهداف انقلاب میدیدند. یعنی هر آرمان و هر هدفی که توسط امام خمینی (ره) برای انقلاب اسلامی ایران ترسیم شده بود در واقع تحقق این آرمان و تحقق این اهداف بر دوش نهاد حوزه و نهاد دانشگاه قرار داده شده است.
مدیر مدرسه علمیه امام محمد باقر(ع) با اشاره به اینکه هر ساله در ۲۷ آذر کارهای خوبی انجام و ارتباط خوبی بین حوزه و دانشگاه گرفته میشود، اظهار کرد: برای اینکه شعار وحدت حوزه و دانشگاه جامه عمل بپوشد، یکی از مهمترین کاری که متولیان حوزه و متولیان دانشگاه باید به آن توجه ویژه داشته باشند این است که حوزویان به دانشگاه و دانشگاهیان به حوزه نزدیک شوند و در کنار هم قرار گیرند و در رابطه با آرمان و اهداف مشترک صحبت کنند. باید کارهایی که در ۲۷ آذر انجام میشود در طول سال ادامه دار باشند و ارتباط حوزه با دانشگاه، ارتباط دانشگاه با حوزه، ارتباط اساتید حوزه با اساتید دانشگاه و ارتباط متولیان این دو نهاد و ترسیم اهداف مشترک برای ادامه فعالیت و تعریف ظرفیت های مشترک برای فعالیت بصورت مستمر بوده و محدود به ۲۷ آذر نباشیم.
وی همچنین با بیان اینکه این دو نهاد حتما باید دست در دست هم در ترسیم فعالیتها و اهداف و حرکت در راستای تحقق این اهداف تلاش کنند، افزود: حضور اساتید دانشگاه در حوزه و حضور اساتید حوزه در دانشگاه حتما باید تقویت بشود و حتما باید مورد تاکید متولیان در نهادها قرار بگیرد. یکی از ظرفیتهایی که حوزه و دانشگاه میتوانند با هم همکاری داشته باشند این است که یک سری تواناییهایی اساتید حوزه دارند که میتواند به کار حوزه بیاید و یک سری تواناییهایی اساتید دانشگاه و دانشگاهیان دارند که میتواند برای حوزه راهگشا باشد و این یکی از راههای تبادل و همکاری بین حوزه و دانشگاه است.
حجت الاسلام بهشتی در ادامه اظهار کرد: یکی دیگر از ظرفیتهای حوزه و دانشگاه تبادل امتیازات دو نهاد با یکدیگر است. طبق فرموده مقام معظم رهبری در ارتباط با وحدت حوزه با دانشگاه اخلاص، صفا، ایثار، معنویت، زهد و احترام به سنتهای اصیل و ارزشمند از طرفی و توجه به واقعیات و دید باز و گسترده، وسعت بینش و استفاده از روشهای جدید از سوی دیگر میتواند مکمل هم باشند که بعضی از اینها در حوزه و بعضی در دانشگاه وجود دارند که این دو میتوانند مکمل و تقویت کننده همدیگر باشند.
استاد حوزه علمیه پارس آباد ابراز کرد: وحدت حوزه و دانشگاه یعنی این دو نهاد علمی و این دو مرکز تعلیم و تعلم باید از لحاظ اخلاق حاکم بر آنها و برخی محتواها به همدیگر نزدیک شوند. همان اخلاقی که در حوزه حاکم است باید در دانشگاه هم حاکم باشد و همان اخلاقی که در دانشگاه حاکم است باید در حوزه هم حاکم باشد. این هم یک ظرفیت دیگر است.تبادل امتیازات دو نهاد با همدیگر تعریف امتیازها و تعیین و تبادل این امتیازات با یکدیگر میتواند از ظرفیتهای حوزه و دانشگاه جهت همکاری باشد.تعریف، تعیین و تبادل امتیازات حوزه ودانشگاه با یکدیگر میتواند از ظرفیتهای دو نهاد جهت همکاری باشد.
وی همچنین افزود: حضور حوزویان در دانشگاهها میتواند به منظور طرح مبانی اسلامی به همراه استدلال و متناسب با فهم دانشگاهیان باشد. حضور حوزویان در دانشگاه میتواند جهت تقویت ایمان دینی در دانشگاهها صورت بگیرد. حضور حوزویان در دانشگاهها میتواند کمک شایانی به اسلامی کردن دانشگاهها بکند همچنین متقابلا حضور اساتید دانشگاه در حوزه میتواند به استفاده از روشهای مدرن درکنار روشهای حوزه میتواند کمک شایانی بکند.
حجت الاسلام بهشتی در پایان ابراز کرد: این چند مورد در واقع از ظرفیتهای همکاری حوزه و دانشگاه است. همانطور که در روز ۲۷ آذر همیشه مورد تاکید جهت همکاری بین دو مجموعه قرار میگیرد باید در طول سال هم جامه عمل بپوشد و دانشگاهیان در حوزه و حوزویان در دانشگاه حضور داشته باشند. این امتیازات با هم تبادل شود و این وحدت حوزه و دانشگاه به صورت واقعی و حقیقی تحقق پیدا کند به امید آن روز انشاءالله.
انتهای پیام/
نظر شما